Lite pirrigt att skriva de första raderna i en helt ny blogg som just i skrivandets stund är helt tom och ren. Men faktiskt så passar det oss väldigt bra, och framför allt mig Sara som är den ena halvan av Hälsoboosten. Jag överdriver inte om jag säger att jag ÄLSKAR att starta nya projekt, så nya frön och kasta mig ut på okänd mark. Nu kanske en blogg inte är riktigt så crazy och äventyrligt, men ändå lite pirrigt och spännande.

Jag tänkte berätta lite kort varför just jag och Louise bestämde oss för att starta Hälsoboosten och vad jag personligen har för erfarenheter.

För ca 2,5 år sedan befann jag mig i landet ingenstans. Min dotter var färdigbehandlad för sin hjärntumör, men fortfarande inte friskförklarad. Det var nu livet skulle försöka rullas igång igen…lättare sagt än gjort. Jag hade varit hemma ganska länge för att vårda min dotter och under tiden både fallit ihop och byggt upp mig själv på två olika sätt.  Min kropp mådde inget vidare. Hade efter två barn inte tagit hand om mig själv som jag borde. Sedan kom min dotters cancerbesked som gjorde att jag satte min egen hälsa i sista ledet. Jag försökte halvhjärtat med lite olika dieter i form av både LCHF, GI och 5:2. Min kropp utsattes för den klassiska bergochdalbanan som uppenbarligen inte var så bra. Men vad hade hänt mer? Jo, jag hade haft månader, och till och med år på mig, att inse att livet varken är rättvist eller speciellt enkelt. Jag kan inte styra över allt men jag kan påverka hur jag tänker, känner och mår här och nu. Det var i detta skede som jag bestämde mig. Jag måste skapa min egen verklighet. Om jag mår bra och känner mig stark så ökar garanterat chanserna att personerna i min närhet också påverkas till det bättre. Jag måste fylla mina dagar med saker som gör mig glad och ger mig energi.  Mitt fotograferande och skapande var en viktig del. Men det största steget var ändå det andra – hälsan.

Jag Jag skrev ett mail till PT:n och kostrådgivaren Louise, som jag hittat via sociala medier. Jag kände direkt att Louise stod för ett sunt tankesätt med kunskap och vetenskapliga belägg. Samtidigt var hon själv en jordnära och förtroendeingivande människa med en stor dos passion till livet. Vi klickade direkt. Under 2 år coachade Louise mig med kost och träning och en stor dos glädje. Oj, vilken resa hon sparkade igång. Jag som tidigare bara hade studsat omkring i gruppträningssalar och dansat hela livet. Jag fick synliga snygga muskler, konditionen förbättrades och jag trivdes bättre och bättre i min egen kropp. Vi ”flyttade” ihop, eller rättare sagt drev våra företag vägg i vägg och tränade, reste och spenderade mycket tid tillsammans. För ganska exakt 1 år sen så ställde jag frågan till Louise: Vill du starta ett projekt ihop med mig? Ett hälsokoncept där vi kan dela vår energi, glädje, erfarenheter och kunskap med andra. Berätta hur bra man kan må om man tar hand om sin kropp och gör en långsiktig investering som fungerar livet ut. Jepp, det dröjde inte länge förrän vi hade bestämt oss. Klart vi ska boosta hela sverige- vi döper oss till Hälsoboosten!

Jag Sara, fotograf, gruppträningsinstruktör och kreatör, tillsammans med Louise, forskare, PT och kostrådgivare. Vi har precis som de flesta andra ett bagage med oss, vi utsetts för vardagens alla måsten, VAB och drömmer om 8 timmars sömn och mindre syskonbråk. ”This is life” och vi vill så gärna dela med oss mer av allt. Vi hoppas att den här bloggen kommer inspirera er till både skratt, pepp, inspiration och kanske en och en annan glädjetår.

Nu kör vi!!!!!!!