Sofia om sin resa

6 juli 2016 startade jag min resa i Hälsoboosten, slutdatum var satt till 6 oktober. Jag hade tre månader, 90 dagar- vem kan inte gå all in i 90 dagar. Sagt och gjort jag antog umaningen!

Inte kunde jag då ana vilken skillnad som skulle ske i mitt liv, och att dessa 90 dagar inte var själva resan utan egentligen bara starten på resten av mitt liv. För så har det verkligen varit, jag har genomgått en livsstilsföärndring och skaffat mig nya vanor… ser inte ens tendenser till att ramla in i det gamla och det känns magiskt.

Jag har älskat Häsoboostens koncept seda dag ett, jag har undrat, ifrågasatt och utmanat, men alltid förstått i sista änden. Maten var inte alls tråkig, krånglig, torr och enformig utan snarer god enkel och lätt att variera. Träningen tog ca 30 min och jag lovade mig själv att alltid ge allt när jag tränade. Träningen låg varannan dag och jag lovade mig själv att alltid ge allt när jag tränade.

Dessa två faktorer, rätt kost och träning har gjort mig till en helt ny människa, vågen visar en lägre siffra kroppen har blivit fastare och jag är så mycket starkare. Men den största förändringen är den psykiska.

Siffran som visas på vågen (dessa magiska digitala siffror som alltid spelat en avgörande roll i mitt liv) är inte längre viktig. Helt ärligt så väger jag mig knappt längre, periodvis har jag vägt mig varje dag tidigare. Nu är känslan i kroppen, hur kläderna sitter och vad jag ser i spegeln 1000 gånger viktigare än en siffra. För när jag gör allt som jag lärt mig med kost och träning vet jag att jag gör det bästa jag kan för min kropp och då spelar siffran ingen roll- det är bara att luta sig bakåt och lita på processen. Den här insikten är ett enormt steg för mig och det gör min vardag så mycket enklare.

Jag är också trygg i kosten och vet att jag gör bra val, vet att huvuddelen av det jag äter är bra för mig. Detta gör att jag också med trygghet kan njuta av saker jag älskar utan dåligt samvete. Ingen ångest över vad som stoppats i munnen eftersom jag dagligen gör aktiva val. Det jag äter, äter jag för att jag vill inte bara för att – det är också en stor skillnad.

Jag är så tacksam för att jag kom i kontakt med Louise och Sara vid en tidpunkt i livet som innebar att jag klarade att göra denna livsstilsförändring. De har pushat, tipsat och väglett mig så bra under 90 dagar att jag nu är redo att testa mina vingar. Fortsätta på den angivna banan med egna små delmål på vägen, för det stora målet är att fortsätta må såhär bra resten av mitt liv.

Vill ni följa mig på min hälsosamma resa genom livet så finns jag på instagram under @sofiai82